24 Aralık 2010 Cuma

EN PAHALI VE EN ESKİ FERRARI!

Ferrari firmasının bu güne kadar ürettiği arabaların içinde en göze çarpan 250 GTO modelidir. Bu model 60 yıllarda Ferrari’nin tanınmasında ve daha sonra verdiği güvenle dünyanın her yerinden alıcı bulmasına neden olmuştur.

Ferrari 250 GTO, önden motorlu olup ilk olarak yarışlar için üretilmiştir. 1963 Le Mans ve 1963 Nurburging yarışlarını kazanmıştır. Araç daha sonra diğer zenginlerin de ilgisini çekmiştir ve Ferrari firması aracı “Biz araba satmıyoruz, hayal satıyoruz!” sloganıyla 1963 model GTO satışa sunulmuştur.

Araç ilk 300 beygir olarak üretilmiş daha sonra 350 beygire kadar çıkarılmıştır. 60 yılların sonlarına doğru büyük rağbet gören Ferrari 250 GTO, zaman geçtikçe değeri artmıştır.

Önceleri 1,000,000 Paund'a satışa sunulan ve büyük rağbet gören aracın 1980 yılındaki fiyatı 15.7 milyon paund’a çıkmıştır.

90’lı yıllara gelindiğinde, araç açık artırmayla satılmaya başlanmıştır. O zamanlar bu araca binmek bir ayrıcalık olduğundan açık artırmaya ilgi yoğundur. Özellikle Londra’daki açık artırmaya çok yoğun bir ilgi vardır. 250 GTO GT olarak bilinen ve bütün yarışlarda şampiyon olmuş efsane Ferrari tam 18 milyon paund’a satılmıştur.

Günümüzde Ferrari’nin bu efsane modeliyle gezmek bile bir ayrıcalık olmayı sürdürür. Bir 250 GTO ile Abdi İpekçi Caddesinde dolaşırken, etraftaki bütün lüks kafelerdeki misafirler gazetelerini, içtikleri şarabı ellerinden bırakıp , sizin bu müthiş araçla o gösterişli caddeyi geçmenizi izleyeceklerdir. Aynı zamanda da içindeki özel insanı da merak etmemeleri elde değildir tabi ki..


Bilindiği kadarıyla Ferrari 250 GTO’ ya sahip olan ünlü Aktör Chris Evans vardır.
Ayrıca bu araç günümüzde Paslaptis Moju tarafından 25 milyon Dolar’a satılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder